FamiljeQuiz


Hemsida: http://www.familjequiz.se

FamiljeQuiz – frågesport för familj och vänner på Apple och Android!

Ett kul och utmanande frågesportspel för familj och vänner med över 6 000 olika frågor inom ett flertal kategorier och fem svårighetsgrader:

  • Små barn (3 – 5 år)
  • Barn
  • Tonåring
  • Vuxen
  • Professor (mycket svår)

Hela familjen kan spela mot varandra genom att välja svårighetsgrad efter spelarna eller så väljer man svårighetsgrad för hela spelet. Detta gör FamiljeQuiz det perfekta spelet för familjen på resa eller runt matbordet.

Väljer man att spela enbart professor-, vuxen-, tonåring- barn- eller små  barn-svårighetsgrad får man ett utmanande spel som sätter ens kunskaper på prov.

Frågor och svar är kontrollerade ett flertal gånger och det finns ett antal ”trickfrågor” där det är lätt att tro att det är fel, eller rätt, men där vi hittat de rätta svaren. Kontrollera gärna 🙂

Spelet är uppbyggt på spelupplevelse och enkelhet med ”normalspel” där man väljer spelare som sedan hamnar på topplistan eller ”snabbspel” där man väljer antal spelare och antal frågor och sedan direkt spelar.

Varje spelomgång består av fem till trettio frågor för upp till och med fyra spelare samtidigt som gör det möjligt att snabbt spela själv eller i grupp. Tack vare det enkla upplägget med automatiska svårighetsgrader är det även enkelt för barn att sätta upp ett spel och själva börja spela.

Spelet uppdateras regelbundet med fler frågor och spelaren kommer aldrig att behöva ”köpa till” uppdateringar eller fler frågor.

Det är bara att starta och spela, enklare än så här blir det inte.

Inför skolans höstlovet 2012 blev spelet det näst roligaste appen som räddar bilresan på höstlovet. Klicka här för mer information.

Vill du ha kontakt klicka här eller skriv ett inlägg på denna sida.

FamiljeQuiz:

appStore

=========================================

Aftonbladet 25 oktober 2012:

Länk här.

aftonbladet1_1

Bilresan med familjen kan vara allt annat än harmonisk. Efter någon timme riskerar uttråkningen att börja hägra i baksätet.

– Spel på läsplattor och mobiltelefoner kan vara jättebra stimulans för barn under långa resor, säger Anne-Lie Arrefelt, nanny känd från tv.

”Är vi framme snart,” frågar barnen i kör – efter 15 minuter. Familjesemestern blir lätt ett smärre inferno med griniga barn som inte vill sitta still i baksätet.

Även barn som vanligtvis är lättroade förvandlas lätt till rastlösa busfrön under långa körsträckor. Som förälder är det enda du önskar dig en bilfärd i lugn och ro – utan skrik och ledsna miner.

– Många föräldrar låter barnen spela på läsplattor eller mobiltelefoner när de bilar. Det är ett tacksamt sätt att förvandla långa sträckor till en rolig aktivitet, säger Anne-Lie Arrefelt.

Var tredje familj har surfplatta

En av tre barnfamiljer har en surfplatta och hälften av alla svenskar använder internet till mobilen för att bland annat ladda ner appar, enligt en ny studie från Stiftelsen för Internetinfrastruktur.

Hemma kan det vara bra att begränsa det dagliga spelandet så att barnen kommer på andra saker att göra, tycker Anne-Lie Arrefelt. Men i bilen – på en långresa då och då – kan appspelen gärna få bli ett praktiskt, användbart och bilvänligt hjälpmedel.

– De bästa spelen är de som aktiverar hela familjen tillsammans. Det finns många frågespel som passar olika åldrar. På så sätt blir resan en del av målet och familjen får lite kvalitetstid tillsammans.

Välj spelen ihop

Ladda upp med ett par olika spel som passar barnens åldrar och intressen så kommer ni att ha fullt upp hela vägen. Men välj tillsammans – och gör det till en mysig stund istället för ett rent tidsfördriv.

– Sätt er ner hela familjen innan bilresan och testkör spelen så att ni vet vilka appspel som ni gillar och vilka ni kan skippa när det är dags att åka. Låt gärna barnen välja några spel var så att de har sina egna favoriter.

Att hitta sina favoriter bland hundratals spel för alla smaker är ingen enkel match. Det kan vara svårt att välja. Till exempel kan barnen i baksätet lägga pussel med havstema och driva sin egen restaurang. Eller varför inte spela ett parti spökbowling med Pippi Långstrump?

Har du tur så kommer de att längta till hemresan och du kommer höra glada skratt från baksätet även då. Här listar App-guiden 16 spel som håller dina barn sysselsatta hela vägen – och ger dig en lugn stund.

 

Bästa appsysselsättningen för barn på bilfärd

Kategori: Spel för hela familjen

Aftonbladet3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.